Maminky

11.05.2014 17:52

Milé maminky,

ženy nejdůležitější. Dnes se slaví na celém světě Váš svátek. Vy jste ten základ, na Vás to stojí a my děti za to nikdy nepřestaneme být vděčné. Je to těžké, neskutečné těžké, být v tom boji tím nejvyšším generálem, Vám patří ta největší úcta a díky.

Mluvím k vám maminky CF dětí. K Vám, které jste proplakaly noci nad postýlkama Vašich dětí. Vy, které jste častokrát nemohly spát ze strachu z budoucnosti. Obracím se k Vám mé drahé, které se zamrazením v zádech posloucháte každé zakašlání Vaší ratolesti. Nechtěla bych být ve Vaší kůži, nemáte to lehké. Hodiny a hodiny strávené bojem s dětmi co nechtějí inhalovat a jíst, odsávání, strašák pseudomonáda, léky, nemocnice, puberta...

Obdivuju Vás všechny, že se dokážete smát na své děti. Ať uvnitř prožíváte cokoli, nedáte najevo nic z té hrůzy co v sobě nejspíš nosíte, dáváte jen lásku a péči. Bez Vaší trpělivé práce a opatrování by jsme tu ani nemohly být! Skládám Vám všem poklonu, jedna jako druhá jste bojovnice, nesmírně houževnaté a každodenní bojovnice. 

Děkuju Vám všem za všechny děti, děkuju za to, že při nás stojíte a pomáháte nám prát se s osudem.

Přála bych si mít tu moc, sejmout z Vás všechny obavy a smutky. Přála bych si toho pro Vás tolik, protože si toho mnoho zasloužíte. Přeju Vám k dnešnímu svátku hodně síly a vytrvalosti, pevné nervy, žádný smutek a starosti, ať Vám děti dělají jen radost a hlavně životní pohodu a štěstí. A žádnou hnusou pseudomonádu! 

 

Zdá se mi, že ať napíšu cokoli, všechna slova jsou planá. Nic nedokáže vyjádřit to, co cítím... Maminko, děkuju moc za všechno. Miluju Tě!